'Weigerprinsen' leveren alsnog sleutel in en 'happen frikandel' - Omroep Berg en Dal

Frikandel happen in het gemeentehuis Foto: Peter Hendriks

Frikandel happen in het gemeentehuis Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK - Aswoensdag, de dag na het carnaval in 2020 kwamen alle Prinsen van de gemeente Berg en Dal samen in het gemeentehuis om hun sleutels in te leveren. Echter, de prinsen van Groesbeek en aansluitend prinses Rita van Ooij weigerden de sleutel in te leveren. "De carnaval is voor ons nog niet afgelopen", was de reden.

Vrijdag 22 oktober om 16.00.u. kwamen de carnavalisten opnieuw naar het gemeentehuis van Groesbeek om alsnog de sleutels in te leveren. Ze werden hartelijk ontvangen door burgemeester Mark Slinkman en wethouder Sylvia Fleuren.

Burgemeester Slinkman: "Ik ben blij dat we straks weer terug kunnen naar een normale situatie. Heel veel dank dat jullie een dubbel jaar hebben willen draaien, ook al is het heel anders geweest dan we voor ogen hadden."

De burgemeester en ik zeiden tegen elkaar: sinds we die sleutels hebben afgegeven is werkelijk alles mis gegaan

Wethouder Fleuren: "De burgemeester en ik zeiden tegen elkaar: sinds we die sleutels hebben afgegeven is werkelijk alles mis gegaan. Ten eerste de optocht en daar bleef het ook niet bij. Gekscherend zei ze: "We willen zo graag die paar dagen even van die sleutels af, effe niet regeren, dan staan wij ook eens op de kop in de tent. Maar zelfs dat kunnen we niet aan jullie over laten. De hoogste tijd dus om de sleutels in te leveren."

Frikandel happen

Bij het terugbrengen van de sleutels is haringhappen een traditie. Wethouder Fleuren kon vorig jaar een tweede ronde met haring niet beloven, en suggereerde frikandel happen bij het retourneren van de laatste sleutels. En zo gebeurde vrijdagmiddag. Wethouder Sylvia Fleuren, Burgemeester Mark Slinkman en de weigerprinsen en -prinses hapten samen een frikandelletje weg. Ook andere prinsen en carnavalisten hadden zich aangesloten, zonder sleutel ! Zij hadden waarschijnlijk gewoon zin in een frikandel.

Ook het team van Omroep Berg en Dal TV hapte mee:

Deel dit artikel