Vijf gewonden bij ernstig ongeval op A50 - Omroep Berg en Dal

Er kwamen vier ambulances ter plaatse. Foto: Rens Hulman / NewsUnited

Er kwamen vier ambulances ter plaatse. Foto: Rens Hulman / NewsUnited

APELDOORN - Op de A50 bij Apeldoorn is in de nacht van zondag op maandag een auto over de kop geslagen. Volgens een correspondent ter plaatse raakten alle vijf inzittenden daarbij (zwaar)gewond. Het zou gaan om jongeren.

Het ongeval gebeurde rond 00.15 uur. Het lijkt erop dat de auto met de jongeren met hoge snelheid achterop de wagen van een vrouw is gebotst. Dat voertuig werd daardoor in de vangrail geduwd en draaide 180 graden. De auto van de jongeren sloeg over de kop, belandde vervolgens weer op de wielen en klapte ook tegen de vangrail.

Andere weggebruikers die na het ongeval stopten, verklaarden dat het een enorme chaos was op de snelweg. Drie inzittenden uit de over de kop geslagen auto liepen over de rijbanen waar nog verkeer reed. Ze waren compleet in paniek. Andere passanten die gestopt waren, verleenden eerste hulp aan de gewonden die er slechter aan toe waren. Ook vingen ze de automobiliste op, die met de schrik was vrijgekomen.

Vier gewonden naar ziekenhuis

Uiteindelijk kwamen er vier ambulances ter plaatse. Twee zwaargewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Twee anderen zijn ook meegenomen door een ambulance, maar konden zelf instappen. De vijfde inzittenden ging op eigen gelegenheid naar de spoedeisende hulp, weet de correspondent.

De verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. De A50 richting Zwolle was enige tijd afgesloten vanwege onderzoek en bergingswerkzaamheden.

Deel dit artikel