Kindcentrum Op de Horst maakt ogen open voor EB - Omroep Berg en Dal

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De kinderen van basisschool "Op de Horst" Foto: Omroep Berg en Dal
Op de Horst opent ogen voor EB Foto: Omroep Berg en Dal

Op de Horst opent ogen voor EB Foto: Omroep Berg en Dal

GROESBEEK-DE HORST - Vrijdagochtend om 11.00.u. werd de campagne 'Ogen open voor EB' gestart'. Een campagne waarbij bekende Nederlanders oproepen tot aandacht voor deze ziekte. Zij prikken hiervoor een ballon door en spreken de woorden 'Open voor EB'.

Wat is EB?

EB is een ernstige huidziekte Epidermolysis Bullosa. De kinderen die lijden aan deze ziekte worden ook wel vlinderkind genoemd. De huid is zo kwetsbaar als de vleugels van een vlinder. Er ontstaan wonden en blaren over het lichaam door wrijving en/of stoten. Je mist dan eigenlijk de lijm tussen de huidlagen, waardoor de huidlagen los op elkaar liggen.

Dagelijks pijn en jeuk

Op de basisschool Op de Horst zit een meisje met deze vreselijke ziekte. Ze heeft een ongelooflijk heftige start gehad bij haar geboorte en het was spannend of ze het wel zou redden. Gelukkig heeft ze een normale levensverwachting. Dagelijks verbinden haar ouders haar zo’n 2 tot 3 uur. EB patiënten hebben dagelijks pijn en jeuk, daar moet wat aan gedaan worden. Er is gelukkig hoop dat er in de toekomst een medicijn of adequate behandeling komt tegen deze ziekte.

Actie op school

Aangezien deze huidziekte nog erg onbekend is, wil men ook op deze school aandacht besteden aan de actie 'Ogen open voor EB'. en met deze actie zo veel mogelijk mensen laten weten dat deze huidziekte bestaat.

Vrijdag 15 oktober kwamen alle kinderen van de school samen, en werd er een prachtig lied gezongen over de bestrijding van EB. Vervolgens werd er, samen met een pop met de naam Elsje Bullosa, een hele grote ballon doorgeprikt, terwijl de hele school riep: 'Ogen open voor EB'.

Alle medewerkers van Kindcentrum Op de Horst hebben ook een filmpje opgenomen wat te zien zal zijn op de diverse social media.

Omroep Berg en Dal TV filmde onderstaande oproep om vooral mee te doen aan deze actie.

Deel dit artikel