Meerdere bewoners verzorgingshuis 't Höfke in Beek in quarantaine uit angst voor norovirus - Omroep Berg en Dal

't Höfke in Beek Foto: St. Kalorama

't Höfke in Beek Foto: St. Kalorama

BEEK-UBBERGEN - Onder dorpsbewoners ging al snel het berucht dat in het Beekse verzorgingshuis 't Höfke weer een coronabesmetting was uitgebroken, waardoor de bewoners in quarantaine zijn. Er worden inderdaad diverse bewoners op hun kamer gehouden, maar dan in verband met verdenking van besmetting met het norovirus.

't Höfke wil voorkomen dat iedereen in het huis besmet wordt. Het norovirus is een buikvirus dat erg besmettelijk is, en het kan de oudere bewoners behoorlijk uitputten.

Uit voorzorg kiest men er voor de bewoners met buikklachten op hun kamer te houden. Voor de mensen zonder klachten verandert er niets.

Het norovirus is erg besmettelijk. Het virus zit in ontlasting en braaksel van iemand die het virus bij zich heeft. De ontlasting kan wel 3 weken besmettelijk blijven. Er zijn geen inentingen of medicijnen om een norovirusinfectie te voorkomen. Het is niet altijd te voorkomen dat iemand besmet raakt en ziek wordt. Buikgriep door het virus komt in Nederland vaak voor. Per jaar krijgen ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders buikgriep, waarvan ongeveer een half miljoen gevallen wordt veroorzaakt door het norovirus. (bron: RIVM).

Deel dit artikel