Flexibele woningen voor jongeren in Millingen - Omroep Berg en Dal

Foto: Waardwonen

Foto: Waardwonen

MILLINGEN AAN DE RIJN - Woningcorporatie Waardwonen heeft samen met de gemeente Berg en Dal een plan opgesteld om twaalf tijdelijke nieuwbouwwoningen te realiseren aan de Prinses Margrietstraat, op de plaats van het voormalige kantoor en opslag van de verhuurder, in Millingen aan de Rijn. Het gaat om twaalf flexibele woningen voor jongeren en starters tot 30 jaar.

Woningen met een flexibel karakter

De twaalf verhuurbare woningen hebben een flexibel karakter. Dit houdt in dat de woningen voor een periode van maximaal vijftien jaar zijn gepland op de locatie aan de Prinses Margrietstraat. Daarna worden de woningen verplaatst.

De appartementen hebben een oppervlakte van 34 vierkante meter. De woning is voorzien van een woonkamer met open keuken en een hal, 1 slaapkamer en een badkamer. Ook heeft elke woning een afgesloten bergruimte voor bijvoorbeeld een fiets of scooter.

Enthousiaste jongeren

De jongeren zijn, zo bleek tijdens een informatiebijeenkomst , zeer enthousiast. Het is ook een vrij uniek plan, de appartementen zijn in eerste instantie bedoeld voor jongeren uit het rijndorp zelf. De verwachte hoogte van de huur zal voor jongeren tot 23 jaar 442 euro gaan bedragen, oudere geïnteresseerden betalen 545 euro.

Angst voor hoog appartementencomplex

De buurt is helaas nog minder enthousiast, en is bang voor een zes meter hoog appartementencomplex in de voortuin. Ook leeft in de buurt de gedachte dat de plannen al definitief zijn, terwijl het volgens de corporatie nog slechts om voorstellen gaat. Waardwonen gaat daarom in gesprek met de buurtbewoners over onder meer parkeeroplossingen en de precieze plek en hoogte van het bouwwerk.

Bestemmingsplan

Het bouwplan past op dit moment nog niet in het bestemmingsplan. Waardwonen kan voor de bouw van deze flexibele woningen een tijdelijke omgevingsvergunning aanvragen. Daarvoor hoeft het bestemmingsplan niet te worden gewijzigd. Aan de gemeente Berg en Dal nu de taak om de belangen van de omwonenden af te wegen tegen het belang van woonruimte voor plaatselijke jongeren.

Deel dit artikel