Doelman Schubert bekogeld met bier: 'Ik hoop dat ze gestraft worden' - Omroep Berg en Dal

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Schubert wordt opgepept door Matus Bero. Foto: BSRAgency/Orange Pictures
Schubert ligt op de grond nadat hij geraakt werd door het bier. Foto: BSRAgency/Orange Pictures

Schubert ligt op de grond nadat hij geraakt werd door het bier. Foto: BSRAgency/Orange Pictures

GRONINGEN - Markus Schubert, de doelman van Vitesse, beleefde woensdag een bijzondere avond in Groningen. Bij de aanvang van de tweede helft werd hij door FC Groningen-supporters bekogeld met bier en bleef hij een tijd op de grond liggen.

"Ik denk inmiddels dat het met mijn hoofd wel goed gaat. We hebben gelukkig gewonnen en de '0' gehouden. We hadden meer kunnen scoren, maar de winst en mijn gezondheid zijn belangrijker nu", stelt de Duitse keeper.

Bekijk hier hoe Schubert reageerde op het incident:

Hij wil niet meteen praten over het incident, tot er specifieker naar gevraagd wordt. "Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik geraakt ben door een biertje. Maar ja, nu heb ik dat eens meegemaakt. Het hoort natuurlijk absoluut niet. Ik hoop dat ze er iets mee doen en de mensen straffen die dit gedaan hebben. Ik hoop dat ze erachter komen wie dat waren."

'Nooit meegemaakt'

Trainer Thomas Letsch heeft wel eens eerder meegemaakt dat er met bier gegooid werd richting spelers. "Dat heb ik in een derby tussen Rapid Wien en Austria Wien wel gezien, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat er een speler geblesseerd bij raakt. Maar nog erger vond ik dat er nog steeds bier werd gegooid op het moment dat hij op de grond ligt. Dat gaat nergens over. Dit hoort absoluut niet op het voetbalveld thuis."

Afbeelding
Schubert wordt opgepept door Matus Bero. Foto: BSRAgency/Orange Pictures

'Geen twijfel over verder spelen'

Voor Schubert was er geen twijfel over het doorspelen na het bierincident. "Het was duidelijk dat het goed ging met mij en na een 'okay' van de dokter en de fysio wilde ik deze wedstrijd in ieder geval nog winnen. En ja, ik moest weer voor ze gaan staan en daarna hebben ze nog een paar keer gegooid dat hoort natuurlijk niet, maar ik had geen angst hoor. Ik had er vertrouwen in dat het eens zou stoppen."

'Treurige tweede helft'

Het biergooien mag van trainer Thomas Letsch geen excuus zijn voor de slechte tweede helft. "Dat wij geen kans creëren tegen negen man is natuurlijk treurig. Dat we niet scoren zorgt ervoor dat zij weer kansen kunnen krijgen. We speelden veel te langzaam en niet tussen de linies en geduldig gewacht tot we toe konden slaan. We maakten heel veel fouten. We moeten veel meer lopen, dus het was zeer slecht in de tweede helft. Maar we hebben gewonnen."

Zie ook: Vitesse wint na krankzinnige avond van FC Groningen

Deel dit artikel