World Cleanup Day: ook in Millingen - Omroep Berg en Dal

Foto: Omroep Berg en Dal

Foto: Omroep Berg en Dal

MILLINGEN AAN DE RIJN - Afgelopen zaterdag, 18 september was het World Cleanup Day: een wereldwijde dag tegen zwerfaval. In Nederland is het recordaantal van 41.342 officieel geregistreerde deelnemers, verdeeld over 1574 verschillende acties, op pad gegaan om zwerfafval op te ruimen. Tijdens deze wereldwijde opruimactie gaven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt.

Zelfs vanuit Apeldoorn kwamen mensen om te helpen

Ook in Millingen aan de Rijn waren 35 vrijwilligers aanwezig om het zwerfvuil langs de Rijn op de ruimen. "Zelfs vanuit Apeldoorn kwamen mensen om te helpen", vertelde initiatiefnemer Brenda Nieborg. Vele zakken zijn gevuld met afval in alle soorten en maten. Behalve klein afval werden er zelfs autobanden en betonnen paaltjes opgeruimd . De gemeente zorgde voor de verdere afvoer van het verzamelde vuil.

Waardevolle informatie over het afval

Het doel van World Cleanup Day is uiteraard het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Maar vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

Plastic Soup Foundation

In Nederland wordt World Cleanup Day gecoördineerd door Plastic Soup Foundation en gesteund door tientallen bedrijven en organisaties. Plastic Soup Foundation is licentiehouder en ontwikkelt de aanmeldkaart en campagne om individuen, scholen, verenigingen en organisaties te activeren en alle opruimacties zichtbaar te maken.

Omroep Berg en Dal TV nam een kijkje bij de werkzaamheden:

Deel dit artikel