Reddingshonden schieten te hulp in zoektocht naar vermiste man (88) - Omroep Berg en Dal

Een reddingshond van de RHWW uit Duiven. Foto: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

Een reddingshond van de RHWW uit Duiven. Foto: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

DOESBURG - Het team van Stichting Reddingshonden (RHWW) uit Duiven helpt meezoeken naar de 88-jarige man uit Doesburg die wordt vermist. De stichting bevestigt dat de familie van de man contact heeft gezocht om te vragen of de reddingshonden ingezet kunnen worden.

Het team is aan het begin van de avond begonnen met zoeken. Dat gebeurt met veertien personen en twaalf honden. Een deel van de ploeg zoekt op het vasteland, een ander deel vanuit een boot op de IJssel. Daarnaast is er een team met een drone die vanuit de lucht gaat zoeken. Duidelijke aanwijzingen heeft het team nog niet, geeft een woordvoerder toe. "Maar als je helemaal niets doet, weet je zeker dat je niets vindt."

De rest van de avond wordt nog gezocht naar de 88-jarige man, die Henk heet en in seniorencomplex Maartenshof aan de Kloosterstraat in Doesburg woont. Hij verdween dinsdag laat op de avond. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de man, die kampt met dementie.

Als de honden woensdagavond niets vinden, wacht de RHWW af tot er een duidelijke aanwijzing komt waarop verder kan worden geborduurd.

Zie ook: Dementerende man van 88 hele nacht en ochtend spoorloos, zoekactie in Doesburg

Deel dit artikel