Dit gezin trekt 100 dagen door Mexico en Amerika ondanks corona - Omroep Berg en Dal

gezin op avontuur: rondreis door Amerika in coronatijd Foto: Omroep Gelderland

gezin op avontuur: rondreis door Amerika in coronatijd Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Een gezin uit Arnhem vertrekt vandaag naar Amerika. Ze gaan honderd dagen lang op rondreis, ook al accepteert de VS zeer beperkt toeristen. Ze denken er via Mexico toch te komen. Het is nog spannend hoe de reis zal verlopen.

Met een reisvergunning (Esta) op zak, is de familie Blees/Pastoors vanochtend op pad gegaan. Ze verblijven de eerste 15 dagen in Mexico omdat de Verenigde Staten geen reizigers toelaat uit o.a. Nederland.

Tekst gaat verder na de video.

Roadtrip is een lang gekoesterde droom van het stel

Het stel met twee kinderen droomt er al jaren van om een rondreis samen te maken in een camper. Kimberly Pastoors laat een foto zien van de landkaart van de Verenigde Staten die tot voor kort in de kamer hing. "Op een gegeven moment heb ik de landkaart weggehaald omdat telkens door corona de rondreis werd uitgesteld. Ik kon er gewoon even niet meer naar kijken" zegt Kimberly

Maar nu gaat Kimberly met haar vriend Arnoud Blees dan toch met hun kinderen: Hanne (4) en Jelte (2) via Mexico naar Amerika. "Het is wel spannend hoor, ik had het liever zonder corona gedaan". "Maar nu kan het nog". Haar kinderen zijn straks leerplichtig en dan kunnen ze niet zo makkelijk 100 dagen mee.

Gezin test negatief op corona

Het hele gezin heeft voor vertrek een coronatest gedaan. Ook de kinderen zijn getest. "Ze kregen na de coronatest ook nog een mooi diploma en medailles dus uiteindelijk waren ze blij en trots", vertelt Kimberly. Zowel Arnoud als Kimberly zijn beiden volledig gevaccineerd. Los van de coronamaatregelen die ze vooraf treffen is de reis zelf ook spannend. "We hebben nog nooit met de kinderen gevlogen dus ik ben benieuwd hoe de reis gaat."

Als iemand in het gezin corona krijgt kunnen ze Amerika niet in

Kimberly en Arnoud hebben alle regels betreft corona en reizen bekeken. "Voor onze reis naar Mexico heb je géén negatieve coronatest nodig, maar toch doen we dit voor de zekerheid," vertelt Kimberly.

Over 15 dagen dan zal het spannend worden of het gezin dan kan doorvliegen naar Amerika om te starten aan de verdere rondreis van 85 dagen. Arnoud: "Er is behalve corona niks dat ons kan tegen houden". Het gezin gaat ervan uit dat de rondreis goed verloopt: "Tot over 100 dagen!"

Deel dit artikel