Boottocht van jongeren eindigt in drama: dode bij ongeluk met gehuurde sloep - Omroep Berg en Dal

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Hulpdiensten waren massaal aanwezig op het strand bij Putten. Foto: News United
Hulpdiensten in de haven bij de sloep. Foto: News United

Hulpdiensten in de haven bij de sloep. Foto: News United

PUTTEN - Bij een bootongeluk op het Nuldernauw is zaterdag een jongeman overleden. Dat meldt de politie. Het slachtoffer raakte bekneld in de schroef van een boot.

Volgens een woordvoerder van de politie huurde een groep van twaalf jongeren zaterdag een sloep om te gaan varen op het water tussen Putten en Zeewolde. Om nog onbekende reden sprong één van hen overboord, waarna hij met zijn arm vast kwam te zitten in de schroef.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Hulpdiensten rukten rond 16.15 uur massaal uit naar strand Nulde bij Putten en aan de overkant van het water bij Zeewolde. De boot is naar de kant gehaald om het slachtoffer te bevrijden, maar dat ging volgens een woordvoerder moeilijk omdat hij deels onder water lag en zijn arm bekneld zat. “Hij is nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis vervoerd, maar daar is hij aan zijn verwondingen overleden.”

'Heel noodlottig ongeval'

Het onderzoek wordt geleid door de politie Oost-Nederland, omdat het incident op het water in Gelderland plaatsvond. “We gaan nu uit van een heel noodlottig ongeval”, aldus de woordvoerder.

Hoe oud het slachtoffer is en waar hij vandaan komt, kan ze nog niet zeggen.

Afbeelding
Hulpdiensten waren massaal aanwezig op het strand bij Putten. Foto: News United

Deel dit artikel