Weggeefwinkel Groesbeek groot succes - Omroep Berg en Dal

Wilma Fransen en Sylvia Fleuren in de Weggeefwinkel Foto: Bert Roodbeen (in 't Laag)

Wilma Fransen en Sylvia Fleuren in de Weggeefwinkel Foto: Bert Roodbeen (in 't Laag)

GROESBEEK - Weggeefwinkel Groesbeek in het centrum is een groot succes. Veel inwoners van de gemeente Berg en Dal weten de weggeefwinkel te vinden, er komen gemiddeld tussen de 30 en 50 bezoekers per openingsdag.

Op zoek naar nieuwe locatie

Vrijdagmorgen 11 juni bracht wethouder Silvia Fleuren een bezoek aan de weggeefwinkel in het voormalige Hema pand aan de Spoorlaan recht tegenover het gemeentehuis, en sprak daar met de initiatiefneemster van de weggeefwinkel Wilma Fransen, mensen van Forte Welzijn en Pluryn en vele vrijwilligers. Een belangrijk gespreksonderwerp was de locatie. Het huidige pand wordt waarschijnlijk eind 2021 gesloopt en men is dus naarstig op zoek naar een nieuwe ruimte, liefst in of nabij het centrum.

Wilma Fransen, initiatiefneemster

Wilma Fransen nam enkele jaren geleden het initiatief tot opening van de winkel. Tijdens haar werkzame leven als wijkverpleegkundige gaf ze altijd kleding weg aan mensen die het nodig hadden. Omdat ze nog een hoop goede kleding had kwam ze op het idee om kleinschalig een weggeefwinkel te starten in Groesbeek.

Iedereen is welkom

De weggeefwinkel is voor inwoners door inwoners. Gratis kleding voor iedereen. Het maakt niet uit hoe groot je buidel is, het is tenslotte ook goed voor de natuur als we minder nieuwe kleding kopen. De Weggeefwinkel geeft gratis kleding en accessoires weg aan iedereen die geïnteresseerd is.

Pluryn

Wat Wilma ook belangrijk vind is dat iedereen die iets wil betekenen voor de weggeefwinkel dat ook kan komen doen. De weggeefwinkel draait volledig op vrijwilligers. Maar daarnaast werkt ze ook samen met Pluryn en Forte Welzijn. Cliënten van Pluryn zijn ook onderdeel van het vrijwilligersteam en helpen mee door kleding te vouwen, wegwijs bordjes te maken of knoopjes te naaien. Forte welzijn ondersteund dit initiatief en denkt mee over de toekomst.

Het mooiste is als we mensen trots de deur uit zien lopen met hun nieuwe kledingstuk."

Momenteel is de weggeefwinkel niet zo klein meer. Veel inwoners weten de weggeefwinkel te vinden. Ze komen kleding brengen en nemen zelf ook weer iets mee. "We zien jongeren die een net pak komen uitzoeken voor hun presentatie op school, moeders die kleding uitzoeken voor hun kinderen en andere die gewoon even een praatje komen maken. Het mooiste is als we mensen trots de deur uit zien lopen met hun nieuwe kledingstuk."

De weggeefwinkel is geopend op dinsdag en vrijdag van 10.00-14.00.u., en de weggeefwinkel is voor iedereen.

Deel dit artikel