Sint Jan uit beeld bij het Gasthuis in Millingen - Omroep Berg en Dal

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De entree van het Gasthuis met de zuil met het nieuwe logo Foto: Gasthuis Millingen
Het beeld van Sint Jan, nog voor het Gasthuis Foto: Gasthuis Millingen

Het beeld van Sint Jan, nog voor het Gasthuis Foto: Gasthuis Millingen

MILLINGEN AAN DE RIJN - Al sinds het begin van de vorige eeuw wordt de entree van Gasthuis St. Jan de Deo in Millingen aan de Rijn opgesierd met een beeld van Sint Jan. De naam van het verzorgingshuis is echter vereenvoudigd naar Het Gasthuis, en het beeld paste daar blijkbaar niet meer bij.

Het beeld heeft nu een nieuwe plek gekregen, in de tuin van Pastoor Rudo Franken, vlak achter het Gasthuis, naast de eerder door de pastoor zelf gebouwde Mariakapel.

Het beeld van St. Jan was door blootstelling aan weer en wind wat broos geworden, en volgens deskundigen daardoor moeilijk op te knappen. De pastoor geeft aan het beeld schoon te willen maken en te schilderen.

Wij voelen ons nog steeds verbonden met het mooie verleden en de ontstaanshistorie van het Gasthuis St. Jan de Deo en willen dat zeker niet wegpoetsen"

Het Gasthuis zegt het volgende over de naamwijziging:

Gasthuis St. Jan de Deo heeft een nieuw logo en een nieuwe zuil waarop het logo van het Gasthuis te zien is. In het nieuwe logo en op de zuil staat echter alleen "Het Gasthuis" vermeld.

De naam van Gasthuis St. Jan de Deo is echter niet gewijzigd. Wel is er in overleg met externe deskundigen gekozen voor het aansluiten bij de spreektaal van de mensen uit Millingen e.o, om in sommige uitingen (zoals het logo) daarop aan te sluiten. En daarmee de naam van het huis in het dagelijks gebruik wat korter te maken.

Wij voelen ons nog steeds verbonden met het mooie verleden en de ontstaanshistorie van het Gasthuis St. Jan de Deo en willen dat zeker niet wegpoetsen. Ook willen we bewoners en medewerkers vanuit alle gezindten en/of achtergronden verwelkomen.

Maar nogmaals: de officiële naam wijzigt niet en is nog steeds in gebruik.

Deel dit artikel