NEC opent eredivisie tegen landskampioen Ajax - Omroep Berg en Dal

NEC viert feest na de promotietreffer van Jonathan Okita. Foto: ANP

NEC viert feest na de promotietreffer van Jonathan Okita. Foto: ANP

NIJMEGEN - NEC mag meteen aan de bak bij de rentree in de eredivisie. De Nijmegenaren beginnen het seizoen op zaterdag 14 augustus met een uitwedstrijd tegen landskampioen Ajax. Dat blijkt uit het concept-competitieprogramma dat de KNVB woensdag heeft gepubliceerd.

Vitesse speelt een dag later, op zondag 15 augustus, uit tegen PEC Zwolle. Twee weken later komen de Arnhemmers uit tegen Ajax.

De eerste derby tussen NEC en Vitesse in ruim vier jaar staat gepland voor zondag 17 oktober: NEC ontvangt dan Vitesse. De return is in speelronde 24. Daar is nog geen definitieve datum bij, maar het zal eind februari zijn.

Laatste ontmoetingen

De laatste keer dat beide Gelderse club elkaar op het hoogste niveau troffen, was op 2 april 2017. Vitesse won toen thuis met 2-1 door twee goals van Ricky van Wolfswinkel. Ferdi Kadioglu scoorde namens NEC. De laatste competitiederby in Nijmegen was op 23 oktober 2016. Het werd 1-1. Dario Dumic en Navarone Foor waren de doelpuntenmakers.

De Graafschap opent op zaterdag 7 augustus het nieuwe seizoen in de eerste divisie met een thuiswedstrijd tegen Roda JC.

Het definitieve speelschema wordt later deze week door de KNVB vastgesteld.

Deel dit artikel