Rustig in Doetinchem na verlies De Graafschap - Omroep Berg en Dal

Stadion De Vijverberg vlak na het verlies Foto: Roland Heitink

Stadion De Vijverberg vlak na het verlies Foto: Roland Heitink

DOETINCHEM - Waar Doetinchem woensdag na het missen van een promotiekans opgeschrikt werd door rellen, is het zaterdagavond rustig gebleven in de thuisplaats van De Graafschap. De superboeren verloren hun eerste duel in de play-offs met 2-3 van Roda JC en promoveren daardoor definitief niet naar de eredivisie.

De politie laat zondagochtend weten dat de avond rustig is verlopen. Er hebben zich volgens een woordvoerder geen incidenten voorgedaan en er zijn ook geen aanhoudingen verricht.

Grote politiemacht

"Het was op een grote politiemacht na rustig hier," constateerde een fotocorrespondent zaterdagavond al. "Er was meer politie dan normaal aanwezig, ook met paarden. Maar voor de rest was het rustig rondom het stadion."

Rond 21.30 uur reed de spelersbus van Roda JC zonder problemen weg bij De Vijverberg De politie was wel aanwezig op de bus te begeleiden. Een politiehelikopter liet zich ook kort zien boven Doetinchem en omgeving.

Bekijk hier beelden van de afzetting:

Noodverordening

De gemeente had een noodverordening afgekondigd voor het gebied bij stadion De Vijverberg. Daarmee moesten nieuwe rellen worden voorkomen. De verordening was geldig tot twaalf uur 's nachts. Mensen die niets in het gebied te zoeken hadden, konden worden weggestuurd. Ook mocht de politie preventief fouilleren.

In verband met de rellen van woensdag zitten nog vijf relschoppers vast.

Deel dit artikel