Moskou wordt bosgebied - Omroep Berg en Dal

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Werkzaamheden bij Moskou (Kekerdom) Foto: De Ploegdriever
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Moskou, bij Kekerdom, wordt bosgebied Foto: De Ploegdriever
Werkzaamheden bij Moskou (Kekerdom) Foto: De Ploegdriever

Werkzaamheden bij Moskou (Kekerdom) Foto: De Ploegdriever

KEKERDOM - Moskou, gelegen dicht bij de Duffeltdijk in Kekerdom, niet te verwarren met de Russische hoofdstad, verandert in een heus nieuw bos. In opdracht van de gemeente Berg en Dal wordt er door natuurvereniging De Ploegdriever een gemengd bos met verschillende hagen aangeplant, bedoeld als compensatie voor het verlies aan natuur bij de aanleg van het fietspad aan de Rijlaan in Groesbeek.

Prettig, klein wandelgebied

Het nieuwe bosgebied zal zich in de loop der jaren gaan ontwikkelen als prettig klein wandelgebied. Op dit stuk land lag al een dassenburcht, waarvan de sporen inmiddels ook langs de aangeplante bomen lopen. Diezelfde bomen zijn al zeer geliefd onder de jonge reeën, dus helaas zijn er, ondanks goede bescherming, al enkele gesneuveld. Tijdens het schoonmaken van dit gebied, werden tevens veel verschillende paddenstoelen ontdekt. Op dit moment lopen de bomen uit en zijn er al veel insecten die langs de bestaande hagen fladderen. Het is uiteraard te verwachten dat deze diversiteit samen met de aangeplante bomen en struiken groter wordt, dus loop er vooral regelmatig eens langs om dit toekomstige bos te zien ontstaan.

Schapen op Moskou

Op dit moment staan de schapen van Op Dreef op Moskou, dus een prachtig moment om een wandeling te maken langs de eerste bloesem en de uitlopende bomen.

De Ploegdriever

De Ploegdriever is een agrarische natuurvereniging die landschapsbeheer stimuleert en uitvoert. Als zodanig steunt men de boeren in de Ooijpolder, Groesbeek en de Nederlandse Duffelt in het deskundig beheer van het fraaie cultuurlandschap en zorgt dat zij daarvoor een passende beloning krijgen. De boeren worden daarbij ondersteund door betrokken burgers met kennis van en liefde voor natuur en landschap in onze woonomgeving.

(bron: De Ploegdriever)

Deel dit artikel