Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek in de steigers - Omroep Berg en Dal

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Waterschade in de kerk Foto: Parochie C&D
Cosmas en Damianuskerk in de steigers Foto: Parochie C&D

Cosmas en Damianuskerk in de steigers Foto: Parochie C&D

GROESBEEK - Deze maand wordt gestart met een grote restauratie van het dak van de Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek. Het betreft houtrotherstel, vervangen kilkepers, dakdekkerswerk, vervangen goten, verstevigen loopbruggen, extra hemelwaterafvoeren, stucwerk en schilderwerk.

Vieringen gaan gewoon door

Dit betekent dat er steigers om de kerk geplaatst worden en dat er diverse containers en eventueel andere bouwmaterialen vóór de kerk komen te staan. Alle vieringen in de kerk kunnen ondanks de werkzaamheden gewoon doorgaan. Ook blijven de Mariakapel en de invalideningang toegankelijk.

Inzamelingsactie

Deze restauratie is mogelijk gemaakt door een aanzienlijke subsidie van de provincie Gelderland en een bijdrage van de gemeente Berg en Dal. Voor het resterend bedrag wordt een actie gehouden onder de parochianen en alle mensen die dit kerkgebouw een warm hart toedragen. Bijdragen zijn welkom op: NL95RABO0117408115 onder vermelding van ‘Actie Dak’ t.n.v. parochie H.H. Cosmas en Damianus.

De restauratie wordt begeleid door de afdeling bouwzaken van het bisdom Den Bosch en de commissie beheer van de parochie. De werkzaamheden zullen in het najaar afgerond worden.

Deel dit artikel