Meer ruimte voor buitensport in Berg en Dal - Omroep Berg en Dal

Meer buitensport mogelijkheden in Berg en Dal Foto: Pixabay

Meer buitensport mogelijkheden in Berg en Dal Foto: Pixabay

BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal gaat parkeerplaatsen en grasveldjes rondom sportaccommodaties aanwijzen als extra sportlocaties. Hierdoor krijgen binnensportverenigingen meer mogelijkheden om hun sportactiviteiten buiten te gaan organiseren, aangezien binnen sporten in verband met de coronaregels niet is toegestaan.

Sportscholen

Ook sportscholen mogen, onder bepaalde voorwaarden, het terrein rondom hun sportschool gebruiken voor sporten. Het gaat dan bijvoorbeeld om fitness clubs die hun zware apparaten niet naar de parkeerplaats van een andere vereniging kunnen verplaatsen. Voor het sporten op de extra buitenlocaties is vooraf toestemming van de gemeente nodig.

Voorwaarden sporten buitenlocaties

Er gelden meerdere voorwaarden voor het sporten op de extra buitenlocaties. Zo moet de organisator van de sportactiviteit eerst navragen of het mogelijk is om óp een terrein van een sportaccommodatie te sporten. Als dit niet kan dan komen de extra locaties rondom een accommodatie, zoals parkeerplekken en grasvelden, pas in aanmerking. Ook moet de organisator vooraf met de buurt overleggen hoe overlast voorkomen kan worden. Verder gelden de algemene coronaregels voor sporten. De organisator is verantwoordelijk voor het naleven van deze regels. Meer informatie en alle voorwaarden staan op www.bergendal.nl/buitensporten.

Beschikbare parkeerplaatsen en grasvelden

De gemeente heeft 18 parkeerplaatsen en 2 grasvelden aangewezen als extra sportlocatie. De lijst met locaties staat ook op de eerder genoemde website.

Wethouder Annelies Visser: ‘’Het is belangrijk dat er in onze gemeente voldoende mogelijkheden zijn om te sporten. Sporten draagt bij aan onze gezondheid, het geeft plezier en het houdt ons fit. Juist in deze corona tijd, waarin we veel thuiszitten, moeten we in beweging blijven. Door extra buitensportlocaties te regelen geven we onze verenigingen én hun leden meer kansen om te gaan sporten.’’

Deel dit artikel