Uitgangscontrole gemeentehuis Berg en Dal om uitlekken documenten te voorkomen - Omroep Berg en Dal

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De Ollongren map Foto: Gemeente Berg en Dal
Uitgangscontrole bij het gemeentehuis van Berg en Dal Foto: Gemeente Berg en Dal

Uitgangscontrole bij het gemeentehuis van Berg en Dal Foto: Gemeente Berg en Dal

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal treft maatregelen om te voorkomen dat documenten uitlekken. De gemeente heeft geleerd van de affaire bij de formatie van de nieuwe coalitie en de daaruit vloeiende landelijke media- en politieke aandacht.

Bij de uitgang van het gemeentehuis komt een controleur. Hij of zij controleert of de vertrekkende ambtenaar aantekeningen zichtbaar met zich meedraagt. Vanwege corona werken alleen ambtenaren in het gemeentehuis die niet thuis kunnen werken, zoals baliemedewerkers.

Ollongren-map

Het overgrote deel van de ambtenaren werkt thuis. Bij hun woning is uitgangscontrole geen reële optie. Daarom ontvangen al deze medewerkers een zogenoemde Ollongren-map. De ambtenaren zijn verplicht om al hun documenten en aantekeningen in deze map te doen wanneer zij hun woning verlaten.

We hebben in Den Haag kunnen zien dat een foutje zo gemaakt is. Daar willen we de personen die genoemd worden in de gemeentelijke documenten tegen beschermen. Daarom beginnen we daar morgen, op 1 april, al mee.”

Burgemeester Mark Slinkman: “Ondanks dat we onze medewerkers getraind hebben in de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) vinden we het verstandig om deze extra maatregelen te nemen. We hebben in Den Haag kunnen zien dat een foutje zo gemaakt is. Daar willen we de personen die genoemd worden in de gemeentelijke documenten tegen beschermen. Daarom beginnen we daar morgen, op 1 april, al mee.”

Deel dit artikel