Omroep Berg en Dal - Nieuws

Stembureau Foto: Vysotsky (Wikimedia)

Stembureau Foto: Vysotsky (Wikimedia)

BERG EN DAL - Op 17 maart zijn er landelijke verkiezingen. De nederlandse gemeentes, dus ook Berg en Dal, zoeken inwoners die willen helpen om de verkiezingen goed en veilig te laten verlopen. Wilt u stembureau-lid worden en zo uw steentje bijdragen aan deze verkiezingen? Meld u dan aan!

Coronavirus

Door het coronavirus zijn deze verkiezingen anders dan anders. Om te zorgen dat iedereen veilig kan stemmen zijn extra locaties en extra mensen nodig.

Een dienst op het stembureau is van 07.00 uur tot 14.00 uur of van 14.00 uur tot 21.00 uur. Het tellen van de stemmen start om 21.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Het kan ook langer duren. Ook als in de ochtend als stembureau-lid geholpen is , wordt men geacht om ook om 21:00 uur te helpen bij het tellen van de stemmen.

Wie kan lid worden van het stembureau ?

Om stembureau-lid te worden moet voldaan worden aan de volgende eisen:

-minimaal 18 jaar -niet in de risicocategorie voor Covid-19 -minimaal mbo werk- en denkniveau -goede beheersing van de Nederlandse taal -in staat om stembiljetten te tellen (zo nodig op de vloer) -nauwkeurig kunnen werken -beschikking over een e-mailadres en een mobiele telefoon.

Training en vergoeding

Men krijgt een (digitale) training om zich goed voor te bereiden op de verkiezingsdag. Als medewerker van het stembureau ontvangt men een vergoeding. Hoeveel hangt af van de uit te voeren taken. Het is nu nog niet duidelijk hoe hoog de vergoedingen dit jaar zijn bij de gemeente Berg en Dal. De vergoeding is niet belastingvrij, maar wordt meegerekend bij de inkomstenbelasting. Verder krijgt een stembureau-lid een interessante blik op ons democratisch verkiezingsproces.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden: bergendal.mijnverkiezing.nl. Meer algemene informatie over het werken op een stembureau? Kijk dan hier.

Door: Mediapartner Omroep Berg & Dal

Deel dit artikel