Omroep Berg en Dal - Nieuws

In Wageningen zijn meerdere woningen bekogeld. Foto ter illustratie: Pixabay

In Wageningen zijn meerdere woningen bekogeld. Foto ter illustratie: Pixabay

WAGENINGEN - In Wageningen zijn afgelopen weekend meerdere woningen bekogeld met eieren en stenen. Dat zegt burgemeester Geert van Rumund.

Door: Joukje Valkenburg

Onder andere een huis met Chinese studenten was het doelwit. "De slachtoffers zijn bang en boos en voelen zich niet veilig", zegt gemeenteraadslid Marisabel Pardo (GroenLinks) die met hen sprak. "Ze kunnen niet goed slapen en zijn bang dat de jongeren die hun huis bekogelden weer terugkomen. Een van de meisjes is om deze reden meteen verhuisd."

Meerdere incidenten

Burgemeester Van Rumund laat weten bekend te zijn met het incident en geeft aan dat het helaas niet bij een is gebleven. Er zijn nog meer huizen bekogeld, waaronder een studentenhuis met Nederlandse studenten. "En op nog drie andere plekken zijn ruiten ingegooid op dezelfde wijze", vertelt hij.

Van Rumund spreekt van 'vandalisme' waarbij op dit moment geen sprake lijkt van een doelgerichte actie tegen Chinezen in verband met de coronacrisis. Wat wel de reden is en wie de daders zijn, is niet bekend. 

Chinezen doelwit andere acties 

Sinds de coronacrisis zijn in Wageningen overigens wel andere acties geweest die specifiek gericht waren tegen Chinese studenten. Zo kregen studenten doodswensen toegespeeld in een complex aan de Bornsesteeg.

Zie ook: Studenten geschokt door 'Chinezen sterf' in Wageningse lift

Deel dit artikel