Omroep Berg en Dal - Nieuws

Supermarkten en Gemeente werken samen (foto: Pixabay)

Supermarkten en Gemeente werken samen (foto: Pixabay)

BERG EN DAL - Dinsdag 6 oktober hebben vertegenwoordigers van alle supermarkten in Berg en Dal overleg gevoerd met burgemeester Mark Slinkman en wethouder Economische Zaken Irma van de Scheur. Hierbij is afgesproken dat men zoveel mogelijk wil samenwerken om zo goed mogelijk door de crisis te komen. Handhaving heeft hierbij geen prioriteit.

Door: Mediapartner Omroep Berg en Dal

 

De gemeente gaat de supermarkten ondersteunen met bijvoorbeeld banners met huisregels, geldend in alle supermarkten binnen de gemeente. Bij vragen of opmerkingen over de regels kan men bellen met de gemeente, waardoor de discussie van de winkelvloer wordt gehaald.

Montessori College

Jan Linders en  Aldi in Groesbeek zitten pal tegenover het Montessori College. Klanten hebben besmettingsangst door de grote groepen scholieren die van de supermarkten gebruik maken. Burgemeester Slinkman is hierover in gesprek gegaan met rector Drop, die er graag mee aan de slag gaat. Mark Slinkman: ”Als één jongere bij toerbeurt voor de hele groep inslaat, wordt iedereen voorzien en blijft het in de winkel rustig. Met een tikkie is in één minuut de rekening weer vereffend; iedereen blij!”

Den Haag

De supermarktondernemers gaven de burgemeester een aantal opmerkingen en bedenkingen mee om via de voorzitter van de Veiligheidsregio (burgemeester Bruls) door te geven aan “Den Haag”. Het goedbedoelde bejaardenuurtje bijvoorbeeld werkt in de praktijk soms averechts. De personeelsbezetting staat nu al onder druk, terwijl de winter nog moet beginnen. Snel testen en een snelle uitslag worden steeds belangrijker. 

Wethouder Irma van de Scheur: “Onze supermarktondernemers doen hun uiterste best om alle inwoners op een veilige manier boodschappen te laten doen. Dat is een compliment waard, maar ook een uitgestoken en helpende hand van de gemeente.”

 

Afgesproken is dat bij verder oplopen van de besmettingen en strengere  landelijke maatregelen  de supermarkten, burgemeester Mark Slinkman en wethouder van de Scheur opnieuw samenkomen voor nader overleg.

Deel dit artikel