Omroep Berg en Dal - Nieuws

De vernielingen op het dak. Foto: Gemeente Barneveld

De vernielingen op het dak. Foto: Gemeente Barneveld

VOORTHUIZEN - Ontmoetingscentrum De Eng in Voorthuizen is zó fonkelnieuw dat de officiële opening nog moet volgen. Toch zagen vandalen maandag kans voor duizenden euro's schade aan te richten. Zonnepanelen op het dak werden vernield, net als andere nieuwe apparatuur en voorzieningen.

Het nieuwe centrum aan de Rochetstraat moet volgende maand open gaan. De laatste werkzaamheden zijn nog in volle gang. Rond het weekeinde werden op het dak zonnepanelen geïnstalleerd. Die zitten nu onder het purschuim en de verf. Het schuim werd ook in sloten van deuren en in andere apparatuur gespoten. Verder waren er bekladdingen met graffiti. 

"Dat moet maandagmiddag of maandagavond zijn gebeurd", zegt beheerder Sebastiaan Blom verontwaardigd. "De daders zijn waarschijnlijk binnen en boven gekomen via een niet afgesloten bouwhek."

Overdonderd en boos

Het is nog niet duidelijk of de ondergespoten zonnepanelen nog te redden zijn. De schade loopt in ieder geval in de duizenden euro's. De gemeente Barneveld heeft aangifte gedaan.

"We zijn behoorlijk overdonderd en boos. Onbegrijpelijk dat iemand of een groep personen het nodig vond om een sporthal en ontmoetingscentrum te slopen", zegt wethouder Didi Dorrestijn-Taal.

 

Deel dit artikel