Omroep Berg en Dal - Nieuws

Marieke van Ruitenbeek op Podium Kabam

Marieke van Ruitenbeek op Podium Kabam

Een energieke, muzikale wervelwind. Zo zou je Marieke van Ruitenbeek kunnen omschrijven. Als ze praat dan zingt ze eigenlijk al. Ze heeft haar wortels stevig in Beek Berg en Dal, waarover ze ook een lied schreef.

Marieke zingt, dirigeert, geeft muziek les, componeert en arrangeert veel liedjes. Allemaal uit haar hart geschreven. Haar lied Beek werd nummer 6 in de Gelderse Top 100 en haar debuutalbum 'Ongelofelijk Fantastisch' gooit hoge ogen. Het album is door crowdfunding tot stand gekomen. 

Op Podium Kabam even geen wervelwind. Ze zingt 'Durf te zweven'. 

Kijk en luister, de tekst gaat verder onder de video:

Nieuwe Gelderse muziek, dans of cabaret

In Podium Kabam krijgen Gelderse artiesten de kans nieuw werk te laten zien. Een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden. Op het podium komen niet alleen ruwe diamanten, maar ook artiesten die al een langere staat van dienst hebben. Nieuw werk waarmee ze willen knallen. Podium Kabam geeft ze een extra zetje.

In Podium Kabam zijn naast muzikanten ook andere Gelderse podiumkunsten te zien zoals dans, cabaret of comedy. Alle genres en alle leeftijden maken kans op een plek op het podium. Als het maar hartstikke goed is wat ze doen. Elke week wordt er een Podium Kabam-plaat gekozen. Deze wordt elke dag een aantal maal gedraaid op Radio Gelderland.

De clips zijn te zien op YouTube, via Radio Gelderland (kijkradio) en worden vanaf september elke donderdag uitgezonden om 17.20 uur op TV Gelderland.

Vele samenwerkingen

Het platform komt tot stand door samenwerking met Poppunt Gelderland, de Nieuwe Oost, en AMZAF Young Talent Festival. De opnames vinden plaats in de Basis in Nijmegen, het oude Doornroosje in Nijmegen en in Studio 26 in Velp. Podium Kabam wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. 

Heb jij nieuw werk dat wel een podium kan gebruiken? Meld je dan aan via kabam@gld.nl.

Deel dit artikel