'Het was wachten op een dodelijk ongeval', zeggen omwonenden RijnWaalpad - Omroep Berg en Dal

Het ongeval. Foto: Timo Bouwman / Persbureau Heitink

Het ongeval. Foto: Timo Bouwman / Persbureau Heitink

ARNHEM - De kruising op het RijnWaalpad in Arnhem waar dinsdag een 66-jarige man uit Bemmel overleed, staat in de omgeving al jaren bekend als gevaarlijk. De gemeente gaat de verkeerssituatie opnieuw beoordelen.

In de voorbije jaren zijn diverse ongevallen geweest op de plek waar de fietssnelweg de Rijkerswoerdsestraat kruist. 'We hebben hier al heel veel ambulances voorbij zien komen door de jaren heen', vertelt een omwonende. Buurtbewoners zeggen meermaals de gemeente Arnhem te hebben gewaarschuwd. Dat leidde er toe dat er stopborden werden geplaatst voor verkeer dat de snelfietsroute oversteekt.

Ook werd er aangedrongen op het aanleggen van verkeersdrempels omdat er zo nu en dan veel te hard gereden wordt op de Rijkerswoerdsestraat. Dat gebeurde niet.

Tekst gaat verder onder video:

Verkeerssituatie onder de loep

De gemeente laat weten het dramatische ongeluk te betreuren en de verkeerssituatie opnieuw te beoordelen. Dat is volgens wethouder Roeland van der Zee standaardprocedure na een ernstig ongeval. Als het om een dramatisch incident gaat, gebeurt er volgens hem niets. Blijkt het structureel onveilig of onduidelijk, wordt gekeken welke maatregelen mogelijk zijn.

Meerdere ongevallen met letsel

Het RijnWaalpad werd medio 2015 geopend. Sindsdien zijn er meerdere ongevallen met letsel geweest. Op de betreffende kruising in het RijnWaalpad hebben fietsers voorrang. Volgens omwonenden was het wachten op een ongeluk met dodelijke afloop. Dinsdagmiddag rond 13.00 uur botste het slachtoffer op een auto, met een snelle elektrische fiets die 45 kilometer per uur kan.

'Beste fietssnelweg van Nederland'

De ANWB concludeerde begin april dat het RijnWaalpad de beste fietssnelweg van Nederland is. Wel zag men enkele verbeterpunten als het gaat om de veiligheid, zoals het ontbreken van voldoende waarschuwingen voor snelle fietsers.

Ook de Fietsersbond was kritisch op delen van de fietssnelweg. Op plekken waar wegen met gemotoriseerd verkeer met een snelfietspad kruisen, ontstaan volgens de bond gevaarlijke situaties.

Zie ook: 

 

Deel dit artikel