Ankeiler: De gemeenteraad van Berg en Dal vergadert vanwege de coronasituatie al één jaar lang digitaal.

- De gemeenteraad van Berg en Dal vergadert vanwege de coronasituatie al één jaar lang digitaal. De politieke partijen geven aan graag weer fysiek te willen gaan vergaderen. Inmiddels laten de omstandigheden en maatregelen het toe om weer samen te komen. Hierbij moeten uiteraard wel de geldende regels van het RIVM gevolgd worden.

De carrouselvergaderingen van de gemeenteraad van Berg en Dal vinden vanaf donderdagavond weer in het gemeentehuis plaats, onder voorbehoud van de landelijke ontwikkelingen rondom het coronavirus. De raadsvergadering van 17 juni is nog wel digitaal, maar voor de laatste raad voor de zomervakantie (op 15 juli) wordt gekeken of deze ook fysiek kan worden georganiseerd. Mogelijk is dat dan op een andere, ruimere locatie, dit wordt nog onderzocht.

Geen publiek aanwezig

Door de 1,5 meter-maatregel is er voor een fysieke vergadering meer ruimte nodig dan normaal. Daarom kan er bij de vergaderingen helaas nog geen publiek aanwezig zijn. De vergaderingen zijn voor inwoners live te volgen via Omroep Berg en Dal en de website https://bergendal.raadsinformatie.nl.

Door een technisch probleem met de video-installatie in de raadzaal is de vergadering van donderdag 3 juni uitsluitend te beluisteren via Omroep Berg en Dal.

Inspreken kan wel

Inspreken is tijdens de carrouselvergaderingen wél gewoon mogelijk. Hiervoor moet u zich vooraf bij de griffie aanmelden. Voor meer informatie over het inspreken kunt u contact opnemen met de griffie via telefoonnummer 14024 of mail: griffie@bergendal.nl.

De Groene Metropoolregio

De carrouselvergadering van donderdag 3 juni gaat over De Groene Metropoolregio: Dit jaar zijn de 18 gemeenten in de regio Arnhem/Nijmegen in een nieuwe gemeenschappelijke regeling gestapt: de metropoolregio. De nieuwe regeling moet de samenwerking versterken op het gebied van toerisme, wonen, werk, verkeer en duurzaamheid.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.