Omroep Berg en Dal - Nieuws

MILLINGEN AAN DE RIJN - Het risico is te groot om schutters uit de gehele provincie Gelderland bij elkaar te laten komen tijdens activiteiten. Dat is de reden dat de Gelderse Schuttersfederatie nu al een streep zet door de officiële Gelderse Schuttersdag in september. Ook andere activiteiten zullen niet onder de vlag van de federatie worden georganiseerd.

Indoor vendelzwaaien in Millingen wordt outdoor

Dat betekent dus onder andere geen Gelderse schuttersdag, maar wellicht zullen andere activiteiten, indien de corona-maatregelen het toelaten, wel doorgang vinden, eventueel in een aangepaste vorm. Zo zijn er plannen om het Indoor Vendelzwaaien dat dit voorjaar in Millingen bij OEV plaats zou vinden, te verplaatsen naar een later tijdstip dit jaar en dan als buitenactiviteit, en dan niet als officieel Gelders Kampioenschap.

Kermissen

Wat het besluit voor puur lokale schuttersactiviteiten, zoals kermissen en koningsschieten gaat betekenen is nog niet duidelijk. De hoop blijft dat de corona maatregelen zodanig versoepelen dat kleinere lokale activiteiten wel mogelijk blijken. Uiteraard bepaalt de plaatselijke schutterij zelf wat er op lokaal niveau wordt georganiseerd.

75-jarig jubileum

De schuttersfederatie, met 65 aangesloten verenigingen met in totaal 27.000 leden, viert volgend jaar het 75 jarig jubileum. Men hoopt dan weer een aantal activiteiten onder de vlag van de federatie te kunnen organiseren.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.