Omroep Berg en Dal - Nieuws
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Sloop Hubertushal Foto: Bert Roodbeen (In 't Laag)
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Plan Hubertushal Beek Foto: Pouderoyen

BEEK-UBBERGEN - De Hubertushal aan de Rijksstraatweg in Beek wordt gesloopt. Hiervoor in de plaats komen op de Hubertushof, zoals de wijk gaat heten, 11 nieuwe woningen in de stijl van de omgeving. Met deze woningbouw wordt ingespeeld op de woningbehoefte in de gemeente.

Exploitatie niet meer lonend

Op 30 mei 2018 verschijnt er een artikel in De Gelderlander ‘Sporthal Beek gaat onder de sloophamer’. Eigenaar Marco Jansen van de Hubertushal vertelt dat de exploitatie van de hal niet meer lonend is en dat hij de gemeente heeft gevraagd het bestemmingsplan te wijzigen zodat er woningen op het terrein gebouwd kunnen worden.

Veelvuldig protest

De daaropvolgende periode is er veelvuldig protest vanuit vele buurtbewoners op de gepresenteerde bouwplannen. Deze protesten hebben onder andere geresulteerd in overleg met ontwikkelaar en gemeente. Door dit overleg is het oorspronkelijke bouwplan van 24 appartementen vervangen door een hofje met 11 woningen. Om parkeeroverlast op de Rijksstraatweg te voorkomen krijgt iedere woning 2 parkeerplaatsen op het terrein. Het is de bedoeling dat de eerste huizen medio volgend jaar worden opgeleverd.

Afbeelding
Plan Hubertushal Beek Foto: Pouderoyen

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.