Omroep Berg en Dal - Nieuws

NIJMEGEN - Mkb-ondernemers uit de regio Arnhem-Nijmegen kunnen vanaf 1 maart vouchers aanvragen voor hulp bij digitalisering, bijvoorbeeld om een webwinkel op te starten of app te ontwikkelen. Vanaf 23 februari zijn er ook gratis webinars over de mogelijkheden en kansen in digitalisering. Hiermee ondersteunen de deelnemende gemeenten in de regio bedrijven die zich met digitalisering willen versterken.

Door een krachtenbundeling van ondernemers en gemeenten in de regio in het programma MKBDeal Sm@rt Together Regio Arnhem-Nijmegen zijn er vanaf 1 maart digitaliseringsvouchers beschikbaar voor het mkb met maximaal 50 werknemers. Deze dekken 50% van de kosten (tot € 2500,-). De diensten moeten bij leveranciers in de regio Arnhem-Nijmegen worden afgenomen. Zo wordt er een intensieve samenwerking tussen mkb-ondernemers en digitaliseringsleveranciers gestimuleerd en krijgt de regionale economie een impuls. De regeling loopt per gemeente tot het budgetplafond is bereikt. Een toetsingscommissie met daarin onder andere IT-experts bekijkt of de aanvraag aan de volwaarden voldoet.

Digitaliseringsbehoefte

De meeste mkb’ers beseffen, mede door de ontwikkelingen rondom Covid-19, dat digitalisering kansen met zich meebrengt voor groei en innovatie, maar hebben vaak niet het geld, de tijd en de kennis om deze daadwerkelijk te benutten. Om bedrijven hierin te ondersteunen worden er online informatiesessies aangeboden waarin de mkb-ondernemer informatie over het voucherprogramma, leveranciers en de digitaliseringsmogelijkheden krijgt. Ook is er een uitgebreide lijst van regionale digitaliseringsleveranciers te vinden. Aanbieders van digitaliseringsdiensten kunnen zich hiervoor aanmelden.

Op 23 februari starten de informatieve webinars en vanaf 1 maart kunnen ondernemers een voucheraanvraag indienen. De randvoorwaarden voor de voucherregeling en (vanaf 1 maart) het aanvraagformulier zijn te vinden op smarttogether-arnhemnijmegen.nl. Hier kan men zich ook aanmelden voor de webinars.

Een investering van 1,6 miljoen euro

Een impuls geven aan digitalisering in het mkb, dat is het doel van de MKB-deal Arnhem – Nijmegen Sm@rt Together. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft hiervoor een bedrag van 400.000 euro toegekend. De totale investering in het mkb bedraagt 1,6 miljoen euro, dankzij een belangrijke financiële bijdrage van de regiogemeenten en de provincie Gelderland.

De gemeenten in de regio gaan de komende drie jaar onder de noemer Sm@rt Together samen met de provincie Gelderland en diverse belangen- en ondernemersverenigingen honderden midden- en kleinbedrijven in de regio helpen bij uiteenlopende vragen en investeringen rond digitalisering.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.