Ankeiler: Deze herfst is er al net zoveel regen gevallen als normaal in vijf maanden. Maar de komende dagen kan de paraplu even worden opgeborgen.

Deze herfst is er al net zoveel regen gevallen als normaal in vijf maanden. Maar de komende dagen kan de paraplu even worden opgeborgen. Het wordt droog en in de nacht van dinsdag op woensdag gaat het vriezen. "Dus doe een dikke jas aan als je vroeg naar de stembus gaat."

Volgens weerman Raymond Klaassen trekken vandaag nog buien over Gelderland. "Als ik naar neerslagmetertjes kijk is er vannacht toch weer 3 tot 5 millimeter gevallen. En daar komt nog wel wat bij. Vanmiddag blijft het grotendeels droog en misschien breekt ook wel af en toe de zon door."

De dagen daarna kan het regenpak in de kast blijven, behalve dinsdag. "Dan is er nog kans op een bui", voorspelt Klaassen, "maar woensdag en donderdag lijkt het droog te blijven. Vanaf vrijdag keert de regen weer terug en ook in het weekend is het wisselvallig."

Koude nacht

De komende dagen wordt het ook een stuk kouder. "Vanmiddag wordt het nog een graad of 12, maar dinsdag doet de temperatuur al een stapje terug: het wordt dan 8-9 graden. Maar woensdag komen we niet veel verder dan 6 of 7 graden. Dan klaart het op en komen we 's nachts rond het vriespunt uit. Dat is hele andere koek."

Mensen die woensdag vroeg naar de stembus gaan, moeten er rekening mee houden dat ze de ruiten van de auto moeten krabben. Het lijkt er overigens op dat het bij die ene koude nacht blijft, want de dagen daarna stijgt het kwik weer.

Meer over

Deel dit artikel