Coronaproof genieten van natuurijs: geen groepjes, wel snacks - Omroep Berg en Dal
Bevat Video: Video
Ankeiler: Dit weekend staat een dik pak sneeuw op ons te wachten, maar dat betekent niet dat het coronavirus plots verdwenen is.

ARNHEM - Dit weekend staat een dik pak sneeuw op ons te wachten, maar dat betekent niet dat het coronavirus plots verdwenen is. Daarom hebben de Veiligheidsregio's een aantal regels opgesteld om coronaproof van het schaatsen te genieten.

Natuurijsbanen mogen open, maar in groepen schaatsen zit er niet in. Iedereen boven de 18 jaar mag maximaal in tweetallen schaatsen. Overigens moet de 1,5 meter afstand dan wel gehouden worden. Kinderen onder de 18 jaar mogen wel met een groepje samen het ijs op.

Mocht het te druk worden, kunnen burgemeesters ingrijpen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld besluiten parkeerplekken af te zetten, of de baan dicht te gooien.

Zie ook: Niet alleen maar winterpret komend weekend: sneeuwstorm op komst

Tussen het schaatsen door

Voor wie tijdens het schaatsen wat warmte zoekt is er goed nieuws: koek-en-zopietenten mogen voor afhaal open. Een kopje koffie of warm broodje naast de ijsbaan nuttigen mag dus.

Wil je liever op toertocht of een wedstrijd aangaan met de buurt? Dat is niet toegestaan. En omkleden of eten in de kantine bij een ijsvereniging kan ook niet.

Pas wel op bij de ondergelopen Uiterwaarden. Daar moet je niet gaan schaatsen, zegt Waterschap Vallei en Veluwe, want de ijsvloer breekt daar makkelijk.

Veel mensen hebben zin in de winterpret. De schaatsen en slee├źn vliegen over de toonbank, momenteel. Bekijk de video.