Lead image 1:
Lead image TXT 1: Dozen met vuurwerk worden naar buiten gebracht. Foto: Persbureau Heitink
Ankeiler: De politie heeft dinsdag een partij illegaal vuurwerk gevonden in een huis op de Herwendaalseweg in Groesbeek. Een deel van de straat is afgezet en naastgelegen woningen zijn ontruimd.

- De politie heeft dinsdag een partij illegaal vuurwerk gevonden in een huis op de Herwendaalseweg in Groesbeek. Een deel van de straat is afgezet en naastgelegen woningen zijn ontruimd.

Het vuurwerk ligt opgeslagen in een woning die deel uitmaakt van een blok met in totaal drie huizen. De politie is met vier voertuigen naar de Herwendaalseweg gegaan. Daarnaast is er een zogenaamd CBRNe-voertuig aanwezig. Zulke voertuigen kunnen worden ingezet bij een situatie waarin explosieven in het spel zijn.

Een 112-verslaggever die ter plaatse is, geeft aan dat zeker tien woningen zijn ontruimd. De eigenaar van het huis waarin het vuurwerk ligt opgeslagen, zou nog niet aanwezig zijn. De politie kan nog niet zeggen wáár in de woning het vuurwerk ligt.

De politie heeft de straat ruim afgezet met rood-wit lint. Meerdere mensen die op de fiets door de straat willen, hebben de afzetting genegeerd, omdat hen de weg werd versperd naar één van de twee basisscholen die vlak bij de woning zijn. De politie heeft deze fietsers bekeurd.

Dozen met vuurwerk worden naar buiten gebracht. - Foto: Persbureau Heitink

Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog:

Deel dit artikel