Het gaat in heel Gelderland sneeuwen, officiële waarschuwing voor verkeer - Omroep Berg en Dal

NIJMEGEN - Het KNMI geeft een weerwaarschuwing voor het hele land af voor zaterdagmiddag vanwege de verwachte sneeuwval. Door die sneeuwval kan het glad worden, waarschuwt het weerinstituut.

Met code geel adviseert het KNMI mensen vooral als ze onderweg zijn alert te zijn, omdat er mogelijk kans is op gevaarlijk weer.

Zaterdagmiddag begint het in het uiterste zuidwesten te sneeuwen. Gedurende de rest van de middag en avond gaat het ook in de rest van het land sneeuwen, voorspelt het KNMI. Op veel plaatsen valt 1 tot 3 centimeter sneeuw, maar lokaal kan er zelfs 3 tot 5 centimeter sneeuw vallen. Hoeveel er exact in Gelderland gaat vallen, is niet duidelijk. Wel dat het wit wordt in de hele provincie.

Zie ook: Het lijkt toch te gaan sneeuwen, kans op 5 cm in het weekend

Zaterdagavond gaat de sneeuw in het zuidwesten over in lichte motregen. De gladheid verdwijnt zodra de sneeuw in de loop van zondagochtend weer is gesmolten. Als eerste gebeurt dit in het zuidwesten en westen, als laatste in het oosten van het land. Dus dat is voor de Gelderse sneeuwliefhebbers weer goed nieuws.

De laatste keer dat er sneeuw viel in onze provincie, is bijna twee jaar geleden.