Lead image 1:
Lead image TXT 1: Atleltiekvereniging Cifla kreeg een framerunner. Foto: Dario Crespi@Wikimedia
Ankeiler: Vaak belanden zorghulpmiddelen en aan zorg gerelateerde fitness–apparaten zoals hometrainers die niet meer gebruikt worden in de kast of op de berging, of eindigen als grof vuil.

- Vaak belanden zorghulpmiddelen en aan zorg gerelateerde fitness–apparaten zoals hometrainers die niet meer gebruikt worden in de kast of op de berging, of eindigen als grof vuil. Dit is zonde, iemand anders kan hier nog plezier van hebben. De Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen in Groesbeek verkoopt gebruikte spullen weer, waarmee bijgedragen word aan een duurzame maatschappij. Ook ondersteunt men op deze manier andere mensen in het voeren van een zo zelfstandig mogelijk bestaan. en draagt bij aan hun zelfstandige rol in de samenleving. De opbrengst besteedt de stichting aan 'fun' voor gehandicapte kinderen.

"Ook in 2022 hebben we weer veel verhandeld", zo zegt de organisatie. "Vele rollators, rolstoelen en andere zorgmiddelen werden weer opgeknapt, schoongemaakt en verkocht voor een tweede leven". De opbrengst ging dit jaar naar de volgende projecten:

* Een framerunner voor atletiekvereniging Cifla in Nijmegen, aangevuld met een bijdrage voor onderhoudskosten;

* Stichting CAP (Maartenskliniek en Winkelsteeg) voor hun meifeesten en verdere paarden-zaken (aangevuld met een gerichte donatie).

* Jumbo Run Nederland, die de jaarlijkse toertocht met de motor voor gehandicapte kinderen organiseert;

* Oekraine, voor dagopvang gehandicapte kinderen (Path of Life, Uzhgorod); dit gezien hun moeilijke financiële situatie t.g.v. de oorlog met Rusland.

Atleltiekvereniging Cifla kreeg een framerunner - Foto: Dario Crespi@Wikimedia

Ook dit jaar loopt de kringloop van zorghulpmiddelen weer goed. "We hebben weer uiteenlopende (kinder-)hulpmiddelen gekregen. En natuurlijk willen we ook in de toekomst uw overtollige zorghulpmiddelen heel graag hebben".

Kijk hier voor meer informatie en het aanbod.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel