Ankeiler: Op zondag 21 mei kreeg Miel Fransen uit Berg en Dal een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte de onderscheiding uit.

- Op zondag 21 mei kreeg Miel Fransen uit Berg en Dal een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte de onderscheiding uit. Dit deed hij na het jubileumconcert van fanfare Wilhelma ter ere van hun 125-jarig bestaan. Fransen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Fanfare Wilhelmina

Miel Fransen is bijna 20 jaar voorzitter van fanfare Wilhelmina in Groesbeek. Hij heeft aangegeven dat hij daarmee na de viering van het jubileum stopt. In 2003 werd hij lid van de fanfare en is sinds 2004 voorzitter. In het bestuur neemt Miel Fransen als eindverantwoordelijke een prominente en cruciale rol in. Zijn werkwijze levert veel (inter)actie op bij anderen. Diverse belangrijke verenigingszaken zijn op initiatief van Miel Fransen belegd in commissies. Deze commissies opereren zelfstandig, maar als voorzitter houdt hij verbinding. Zo blijft hij op de hoogte van alles wat Wilhelmina bezighoudt. Ook in de contacten met andere muziekverenigingen bracht hij veel samenwerkingen tot stand, mede door zijn grote netwerk binnen en buiten Groesbeek.

Het Wilhelmientje

Miel Fransen is elke dag actief voor de fanfare. Hij is bestuurder en vrijwilliger in één. Hij vergadert, maakt beleid, verzorgt speeches, maar steekt ook zelf de handen uit de mouwen. Zo komt de inhoud van clubblad ‘Het Wilhelmientje’, dat elk kwartaal verschijnt, grotendeels uit de koker van Miel Fransen. Hij is goud waard voor de fanfare.

De Kels en de Omroep

Miel Fransen was ook 13 jaar vrijwilliger voor Zanggroep de Kels. Ook de zanggroep profiteerde van zijn uitgebreide netwerk. Daarnaast is hij ruim 12,5 jaar actief bij omroep Berg en Dal als lid van het PBO. Dit is het orgaan dat controleert of de omroep voldoet aan de (wettelijke) eisen.

Mantelzorg Berg en Dal

Als coördinator Mantelzorg Berg en Dal zet Fransen zich al 10 jaar in voor mantelzorgers in de gemeente. Hij organiseert activiteiten en is actief in de werkgroep informatie. Hij heeft jaren de maandelijkse ‘Koffie Met’ georganiseerd. En hij ondersteunt individuele mantelzorgers in moeilijke tijden. Verder collecteert hij al 10 jaar voor het MS Fonds en is hij manusje van alles bij de Groesbeekse Weggeefwinkel.

Met zijn inzet, gedrevenheid en betrokkenheid heeft Miel Fransen een onmisbare bijdrage geleverd aan het verenigingsleven in de gemeente en daarmee aan de samenleving.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel