Ankeiler: Het is geen verrassing dat heel wat fysieke winkels het de afgelopen jaren moeilijk hebben gehad. Lockdowns en online shoppen hebben hun sporen nagelaten.

- Het is geen verrassing dat heel wat fysieke winkels het de afgelopen jaren moeilijk hebben gehad. Lockdowns en online shoppen hebben hun sporen nagelaten. Om lokale winkels te steunen en hun kracht te vieren, vond afgelopen week de 'Week van de Stenen Winkel' plaats.

"De winkels en ondernemers maken ons dorp aantrekkelijker en vergroten de leefbaarheid. Lokale winkeliers ondersteunen ook de plaatselijke verenigingen en betalen mee aan bijvoorbeeld de plantenbakken en de kerstverlichting in het dorp. Maar dan moeten de klanten wel naar de fysieke, stenen winkels blijven komen", aldus de deelnemende winkeliers in Millingen.

Het was fijn om te horen dat velen echt de noodzaak voelen om de plaatselijke ondernemers te steunen

In het Rijndorp werden de krachten gebundeld door een groep plaatselijke ondernemers. Naast een eigen invulling per winkel was er een gezamenlijke actie om aandacht te vragen voor de winkels maar ook om de klanten te bedanken. "Het was fijn om te horen dat velen echt de noodzaak voelen om de plaatselijke ondernemers te steunen".

Bij de gezamenlijke actie maakten klanten kans op een waardebon bij inlevering van hun kassabon. Alle deelnemende winkeliers stelden een waardebon ter beschikking.

Maandag 15 mei was de trekking, waarbij iedere ondernemer een winnaar lootte. De prijswinnaars worden persoonlijk benaderd.

De winnaars:

Bike Totaal: Michel Maassen;

De Pottekijker: Mary Janssen

Bloemen uit Millingen: Carla Spit

De Dresscode: David Janssen

Enjoyhotel: Diny Hoogenkamp

Hebbes: Mevrouw Reeling

Lingerie by M :Hettie Gesthuizen

Liselott: Marco Winkels

Mooi Puur: Twan Willems

Slagerij Kees vd Velden: Özlem Yildrim

Vershof: Marieke Hendriks

Zorgwinkel: Yvonne vd Broek

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel