Lead image 1:
Lead image TXT 1: De ravage na de brand in Orientalis. Foto: Orientalis
Ankeiler: Ruim een maand geleden verwoestte een heftige brand het gebouw van de technische dienst van Museumpark Orientalis.

- Ruim een maand geleden verwoestte een heftige brand het gebouw van de technische dienst van Museumpark Orientalis. Niet alleen al het gereedschap, maar ook een elektrische busje ging verloren. Met dat busje werden bezoekers die minder goed ter been zijn naar de verschillende historische dorpjes in het park gebracht.

Hulp en steunbetuigingen kwamen vanuit vele hoeken. Camping de Oude Molen stelde hun treintje tijdelijk beschikbaar zodat mindervalide bezoekers toch een fijn dagje uit konden blijven beleven. Verschillende mensen vonden op zolder of in hun schuur nog allerlei bruikbaar gereedschap; van spijkers tot een bosmaaier.

Helaas is inmiddels duidelijk geworden dat de verzekering niets uitkeert om het elektrische busje te vervangen. Dit betekent dat er nu geen vervoer meer is voor mensen die slechter ter been zijn. Op het uitgestrekte Museumpark is dat juist zo hard nodig!

Daarom doet het Museumpark een oproep, help een nieuw busje mogelijk maken! Met iedere euro komt een rondje in de nieuwe bus dichterbij. Als dank voor je donatie heeft het Museumpark een aantal leuke bedankjes tegenover de donaties gezet, zoals een privérondleiding achter de schermen of een teamuitje.

De ravage na de brand in Orientalis - Foto: Orientalis
đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel