Ankeiler: Welke rol hadden de bezembinders van de Stekkenberg in Groesbeek? Hoe was het dagelijks leven in Ubbergen door de eeuwen heen?

- Welke rol hadden de bezembinders van de Stekkenberg in Groesbeek? Hoe was het dagelijks leven in Ubbergen door de eeuwen heen? We hebben subsidie gegeven aan acht nieuwe projecten die op verschillende manieren een deel van onze (culturele) geschiedenis laten zien.

Wethouder Erik Weijers is enthousiast: "Erfgoed is het geheugen van onze dorpen en inwoners. Het verbindt ons met ons verleden, inspireert ons in het heden en geeft richting aan onze toekomst"

Het gaat om de volgende initiatieven:

Bijeenkomsten en een boek van (wijlen) Gerrie Driessen over de bezembinders op de Stekkenberg in Groesbeek.

Een onderzoeksrapport en tentoonstelling over een middeleeuwse bewoningskern aan de Rijksstraatweg, op het terrein van het koetshuis van Villa Waalheuvel.

Concerten over de evacuatie en terugkeer van Groesbekers in 1944-1945.

Een studiedag over Karl Leisner en Titus Brandsma; Maken van een borstbeeld van Karl Leisner in zijn "Groesbeekse periode".

Inventarisatie en waardering van cultuurhistorische elementen in de bossen bij het Kraaiendal en Klein America.

Een tweede deel van het boek 'Wonen aan de Straatweg: Van Vrouwendaal tot Bronheuvel'. Dit boek geeft per (verdwenen) pand een beeld van het dagelijks leven aan de huidige Ubbergseweg (Nijmegen) en Rijksstraatweg (Ubbergen) door de eeuwen heen;

Delen van Huize Wylerberg ( bestaat 100 jaar in 2024) in originele staat terugbrengen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel