Ankeiler: Enkele maanden voerde Delta Netwerken campagne om voldoende mensen geïnteresseerd te maken in een glasvezelaansluiting.

- Enkele maanden voerde Delta Netwerken campagne om voldoende mensen geïnteresseerd te maken in een glasvezelaansluiting. De campagne was succesvol, daarom wordt gestart met de voorbereidingen van de aanleg in de dorpen Beek, Ooij, Leuth en Kekerdom. Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws, de planning en de werkzaamheden.

Klaar voor de toekomst

“We zijn blij dat we de inwoners van Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij mogen feliciteren met glasvezel. Delta Netwerk wil iedereen die hieraan heeft bijgedragen graag bedanken voor dit fantastische resultaat” zegt Margot Pennenkamp, projectleider bij het bedrijf. “Het wordt steeds belangrijker om over hoge datasnelheden & stabiel internet te beschikken om te kunnen thuiswerken, onderwijs te volgen of sociale contacten te onderhouden". Glasvezel is één van de manieren om zo'n hoge kwaliteit te bereiken. "Hiermee bent u op de toekomst voorbereid", aldus Pennenkamp.

Glasvezelaansluiting voor alle woningen

Gezien het animo voor glasvezel wil Delta iedere woning in de genoemde dorpen, die in aanmerking komt voor glasvezel, aansluiten. Dus ook de woningen waarvan de inwoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezel-abonnement. Hiermee worden alle woningen voorbereid en blijft de overlast beperkt, aangezien de straat maar één keer open hoeft.

Aansluiting is vrijblijvend

De aansluiting is geheel vrijblijvend, de bewoner wordt om toestemming gevraagd. Voor appartementen en flatwoningen is naast de toestemming van de bewoner ook de toestemming tot het gebouw nodig via de Vereniging van Eigenaren (VvE), woningcorporatie of anderszins. Te zijner tijd zal hiertoe contact worden opgenomen met de desbetreffende organisatie. Bewoners kunnen pas gebruikmaken van hun glasvezelaansluiting, wanneer zij een glasvezelabonnement hebben afgesloten.

Voorbereiding aanleg

Volgende week zal Delta Netwerk starten met de voorbereiding van de aanleg. Onder toeziend oog van wethouder Ria Barber van de gemeente Berg en Dal en Piet Grootenboer, directeur Delta Netwerk wordt het eerste verdeelpunt, van waaruit glasvezelkabels naar de woningen gaat, geplaatst. Het woningschouwproces start half april. Een schouwer van de aannemer komt dan langs om te kijken waar de aansluiting in de woning mag worden geplaatst. Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over het verdere verloop van werkzaamheden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel