Ankeiler: Al weekendplannen gemaakt? Dan is het verstandig even de weersverwachting te checken. Het gaat namelijk alle kanten op in onze provincie.

- Al weekendplannen gemaakt? Dan is het verstandig even de weersverwachting te checken. Het gaat namelijk alle kanten op in onze provincie.

Meteoroloog Marco Verhoef van Weerplaza voorziet voor de rest van deze vrijdag veel sluierbewolking, maar het blijft volgens hem overwegend droog. "Al is een spatje regen later in de middag niet uitgesloten. Met 16 graden is het warm voor de tijd van het jaar. Normaal is het een graad of 10. Er waait een matige wind uit het zuiden en zuidwesten."

Zaterdag blijft het warm, met net als vrijdag 16 graden. "Maar zaterdag valt er meer regen", zegt Verhoef. "Tussen de buien door zijn er wel felle opklaringen met zon. De meeste buien vallen in de ochtend. Dan komt er een periode met meer zon en in de loop van de middag valt er weer regen. Dat kan zelfs gepaard gaan met wat onweer en hagel."

Kouder op zondag

"Zondag wordt het iets kouder. De wind is dan gedraaid vanuit het westen en het wordt zo'n 12 tot 14 graden. In de loop van de middag blijft de temperatuur draaien. In de ochtend vallen wat buien, maar in de middag wordt het droog."

Zo wacht Gelderland een wisselvallig weekend met allerlei weertypen, maar voor een terras is het warm genoeg. Ook verschillende buitenactiviteiten als hardlopen en fietsen kunnen prima.

Deel dit artikel