Lead image 1:
Lead image TXT 1: Montessori in Nijmegen. Foto: Montessori College
Ankeiler: Het Montessori College, met locaties in Groesbeek en Nijmegen, ontstond 30 jaar geleden door een fusie van een viertal scholengemeenschappen.

- Het Montessori College, met locaties in Groesbeek en Nijmegen, ontstond 30 jaar geleden door een fusie van een viertal scholengemeenschappen. Op beide locaties samen herbergt de school nu bijna 2000 leerlingen. Zowel in Nijmegen als in Groesbeek vindt er op 17 maart een culturele aftrap plaats van dit jubileum. "We verheugen ons op een dag waarop we doen wat we het liefste doen: verbinden en creëren", aldus Berni Drop, rector van het College.

Onthulling kunstwerk Teamartwork

In Groesbeek gaan leerlingen van alle leerjaren met culturele workshops aan de slag en zullen o.a. allround circus, acrobatiek, grimeren, pinhole fotografie, rap, theatersport en vloggen de revue passeren. Om 15.00u ontvangt schoolleider Angelique Noij leerlingen, ouders en gasten in de aula van de school en zal het kunstwerk Teamartwork, waar zo’n 100 leerlingen aan hebben gewerkt, door wethouder Weijers van de gemeente Berg en Dal, onthuld worden.

Zowel cultuur als onderwijs is mensenwerk. Samenwerken, samen verkennen, samen doen, van en met elkaar leren zit in de onderwijsgenen van het team van de school. Deze eigenschappen dienen als basis voor deze culturele dag die de school in samenwerking met de kunst-educatieve organisatie Kleinkunstig organiseert.

Burgemeester Bruls

Ook in Nijmegen gaan de scholieren vanaf 9.00.u. aan de slag met hun culturele interesses en talenten. Hier zal burgemeester Bruls een bezoek brengen. Hij zal getuige zijn van een workshop streetbeats en een masterclass portretfotografie. Om 14.00.u. sluit hij zijn bezoek af met een toespraak in de aula.

Montessori in Nijmegen - Foto: Montessori College

Montessorionderwijs

Montessorionderwijs is een onderwijsconcept voor basis- en voortgezet onderwijs volgens de visie van Maria Montessori (1870-1952). Montessori ontwikkelde haar onderwijsconcept begin twintigste eeuw. Het uitgangspunt van het montessorionderwijs is dat een kind een natuurlijke en noodzakelijke drang tot zelfontwikkeling heeft. De pedagogisch medewerker of leerkracht volgt deze ontwikkeling en speelt hierop in door de juiste omgeving en materialen aan te bieden. Op deze manier leert een kind zo veel mogelijk in zijn eigen tempo.

"Leer mij het zelf te doen"

De belangrijkste uitspraak van Maria Montessori: "Leer mij het zelf te doen", ziet het Montessori College als vertrekpunt. Hieraan wordt invulling gegeven door een rotsvast geloof in vallen en opstaan, kennis, geduld en de kracht van oneindig vertrouwen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.