Ankeiler: De winter was de afgelopen dagen bezig met een heuse comeback. In Gelderland viel er op verschillende plaatsen (natte) sneeuw. Ook was het lokaal verraderlijk glad.

- De winter was de afgelopen dagen bezig met een heuse comeback. In Gelderland viel er op verschillende plaatsen (natte) sneeuw. Ook was het lokaal verraderlijk glad. Goed nieuws voor wie reikhalzend uitkijkt naar hogere temperaturen: vanaf maandag is de lente terug.

In het weekend kan de winterjas nog niet aan de kapstok blijven hangen. Volgens Weerplaza is het zaterdagochtend voor het gevoel nog winters met helder weer en een paar graden vorst. Hier en daar liggen er ook nog sneeuwresten.

Ook de paraplu's moeten binnen handbereik blijven, vanaf de Noordzee worden enkele winterse buien aangevoerd. Het kan plaatselijk in Gelderland door een bui even wit kleuren door sneeuwval of hagel. Maar, echt winter wordt het niet meer.

Zachter weer

Zondag is het nog fris en kunnen de laatste sneeuwvlokken vallen, maar maandag gaat het kwik dan eindelijk omhoog. Na een koude periode gaat het zachter worden. Maandag tikken we misschien zelfs de grens van 15 graden aan.

Tot zover het goede nieuws, de weermensen voorspellen ook regen.

Meer over

Deel dit artikel