Ankeiler: Eind vorig jaar werd het Fonds Kleine Projecten gepresenteerd, als opvolger van het project 'People to people'.

- Eind vorig jaar werd het Fonds Kleine Projecten gepresenteerd, als opvolger van het project 'People to people'. Het fonds is bedoeld voor kleinere grensoverschrijdende projecten en totaal is er 4,8 miljoen euro beschikbaar.

Eenvoudiger aanvraagproces

Dankzij een vereenvoudigd aanvraagproces is het eenvoudiger voor clubs, organisaties en groepen om deel te nemen. De afhandeling wordt vereenvoudigd doordat voor kleinere projecten niet altijd meer bewijs hoeft te worden geleverd door het overleggen van facturen en rekeningafschriften. Hierdoor wordt de afhandeling voor scholen en verenigingen veel eenvoudiger. In de nieuwe opzet kunnen eendaagse activiteiten worden ondersteund met een vast tarief van 750 euro. Voor grotere, meerdaagse projecten is financiering met maximaal 25.000 euro mogelijk.

Vier speerpunten

Grensoverschrijdende samenwerking blijft de belangrijkste voorwaarde voor toekenning van een subsidie. Verder heeft het Fonds Kleine Projecten vier speerpunten, te weten onderwijs, gezondheid, overheid en people tot people. Bij het laatste speerpunt wordt samenwerking tussen burgers bevorderd. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden op het gebied van cultuur, sport, geschiedenis en toerisme.

Het vorige programma wordt als zeer succesvol beschouwd. In de Euregio Rijn-Waal zijn in totaal circa 500 projecten gefinancierd.

Heeft u een idee voor een grensoverschrijdend project, dan kunt u contact opnemen met de Euregio. GeĆÆnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de site van de organisatie.

šŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel