Ankeiler: Tijdens werkzaamheden aan de vloer in de Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn stuitten de werklieden op een bijzondere steen.

- Tijdens werkzaamheden aan de vloer in de Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn stuitten de werklieden op een bijzondere steen. Een grafsteen, gedateerd op 27 oktober 1607, van een adellijke juffer. Helaas ontbreekt een deel van steen.

De grafsteen wordt gesierd door een familiewapen, waardoor blijkt dat de juffer waarschijnlijk van adel is geweest. Een jongedame uit het arbeidersmilieu zou waarschijnlijk ook niet in de kerk worden begraven.

Op de plek van de huidige parochiekerk, gebouwd in het begin van de vorige eeuw, stond al in het jaar 721 een klein kerk.je dat pas in de 19e eeuw flink zou worden vergroot. Bij de bouw van de huidige kerk is de grafsteen waarschijnlijk onder de vloer terechtgekomen.

De historische vondst is gemeld bij de autoriteiten. Het is nu afwachten hoe lang de werkzaamheden aan de vloer zullen worden vertraagd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel