Lead image 1:
Lead image TXT 1: De Ex-prinsen zingen hun schlager. Foto: De Deurdouwers
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Gezellig druk bij de Schlagerparty. Foto: De Deurdouwers
Ankeiler: Tot een aantal jaren geleden had ook Millingen een jaarlijks Schlagerfestival.

- Tot een aantal jaren geleden had ook Millingen een jaarlijks Schlagerfestival. Tientallen zangers en zangeressen, alleen of in groepsverband, zongen de mooiste carnavalsschlagers, vaak in plat Millings. In het begin alleen voor artiesten uit het rijndorp zelf, later ook toegankelijk voor deelnemers uit de dorpen in de omgeving.

Vrijdagavond 20 januari werden deze oude, maar niet vergeten, schlagers afgestoft en weer meegezongen. Voor sommige liedjes met als ondersteuning de tekst op papier. Oud-deelnemers waren aanwezig om hun lied van weleer ten gehore te brengen. De Exters (Ex-prinsen), Mannen van Fatsoen, de Verrapzakte Boys, zomaar een paar namen van Millingse schlagergroepen. Uit Groesbeek was ook zanger Alfred Arts aanwezig tijdens de Schlagerparty.

Het was druk, het was gezellig en de organisatie, bestaande uit CV De Deurdouwers en Café Janssen & Janssen, denkt nu al na over een vervolg volgend jaar, zo schrijft men op Facebook. Gezien het enthousiasme.....een nieuwe start voor het Millings schlagerfestival ?

De Ex-prinsen zingen hun schlager - Foto: De Deurdouwers
Gezellig druk bij de Schlagerparty - Foto: De Deurdouwers
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel