Lead image 1:
Lead image TXT 1: Willem Thijssen, Erik Weijers en Willy Jansen hangen D'n Lange Pier op. Foto: Gemeente Berg en Dal
Ankeiler: Vanaf het begin van deze eeuw siert hij de toren van het Gemeentehuis in Groesbeek tijdens de carnavalsperiode: D'n Lange Pier.

- Vanaf het begin van deze eeuw siert hij de toren van het Gemeentehuis in Groesbeek tijdens de carnavalsperiode: D'n Lange Pier.

Willem Thijssen van het Samenwerkings Orgaan Karnaval (SOK), Willy Jansen van Overlegorgaan Het Laag en Hoog (HeLaHo) en wethouder Erik Weijers hebben vrijdagmiddag het carnavalsdoek opgehangen aan het gemeentehuis in Groesbeek. Met het ophangen van ‘De Lange Pier’ geven SOK, HeLaHo en de gemeente Berg en Dal aan klaar te zijn voor de carnaval.

Willem Thijssen, Erik Weijers en Willy Jansen hangen D'n Lange Pier op - Foto: Gemeente Berg en Dal

D'n Lange Pier heet zo vanwege zijn lengte en omdat er vroeger op de plek van het gemeentehuis een kroeg stond die de bijnaam de Pier droeg. Rob van Elst (Prins Ummenie d'n 43ste) uit Groesbeek is de bedenker van de Lange Pier.

Het doek is inmiddels een stuk minder lang dan de oorspronkelijke versie. Deze hing over de wijzerplaat van de torenklok waarbij de wijzers door het doek heen staken. Helaas raakte de klok hierdoor van slag en D'n Pier moest korter. in 2015 paste het doek ook niet meer op z'n plek, door een verbouwing van het gemeentehuis. Even leek het of D'n Lange Pier niet meer terug zou komen. Gelukkig hangt hij, zij het wat korter, nog steeds jaarlijks om te waken over het carnaval in de gemeente Berg en Dal.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel