Ankeiler: Het kan maar zo dat we donderdagochtend worden verrast door een witte wereld.

- Het kan maar zo dat we donderdagochtend worden verrast door een witte wereld. Weerman Rico Schröder van Weerplaza verwacht dat het in de nacht van woensdag op donderdag gaat sneeuwen in Gelderland.

Maar zover is het nog niet. Deze dinsdag blijft het droog en schijnt de zon. Bij een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind wordt het maximaal 5 graden in de provincie. Na een koude nacht, waarin de temperatuur daalt naar lokaal -4 graden, hebben we woensdag hetzelfde weerbeeld. "Pak een sjaal, handschoenen en een winterjas, en ga dan lekker naar buiten", adviseert Schröder.

Woensdagavond is het gedaan met het heldere weer en neemt de bewolking toe. "In de nacht naar donderdag trekken er winterse buien over de provincie. Bij temperaturen rond het vriespunt zou dat zomaar wat sneeuw kunnen zijn. Natte sneeuw, maar misschien ook wel droge sneeuw, vooral in de hogere gedeeltes, op de Veluwe en verder wat meer naar het oosten."

Vrij snel weer weg

Het kan dus wit worden in Gelderland. "Donderdagochtend ligt er misschien wel 1 of 2 centimeter sneeuw. Maar dat is allemaal vrij snel weer weg, want overdag stroomt er weer wat zachtere lucht over het land", aldus de weerman. De kans dat de slee uit de schuur kan, lijkt dan ook klein.

Gedurende de dag blijven er volgens Schröder winterse buien vallen. "Met kans op hagel, onweer en soms ook wat natte sneeuw", voegt hij toe. Tussendoor schijnt de zon en de temperatuur loopt donderdag op naar een graad of 5.

Deel dit artikel