Lead image 1:
Lead image TXT 1: Kinderen openen de poort van de kapel. Foto: Bert Roodbeen
Lead image 2:
Lead image TXT 2: In de kapel kan een kaarsje worden aangestoken. Foto: Bert Roodbeen
Ankeiler: Terwijl in de rest van het land kerken de deuren sluiten, komt er in Ooij een nieuw kerkelijk gebouw bij.

- Terwijl in de rest van het land kerken de deuren sluiten, komt er in Ooij een nieuw kerkelijk gebouw bij. Geen groot gebouw weliswaar, maar een kapelletje gewijd aan de heilige Franciscus van Assisi. De kapel werd zondag 20 november onder grote belangstelling geopend. In de kapel kunnen bewoners en passanten een kaarsje aansteken.

Inge Vogels en Frank van den Hoogen namen het initiatief en samen met een groot aantal vrijwilligers werd het gebouwtje gerealiseerd. Het staat op een gedeelte van hun weiland, grenzend aan de Kruisstraat, in het buitengebied van Ooij.

Inzegening

Na een welkomstwoord door Frank van den Hoogen, waarin dank voor de genoemde vrijwilligers, werd het hek van de kapel door de kleinkinderen van de initiatiefnemers geopend. Vervolgens sprak pastoor Rudo Franken een zegeningsgebed uit waarna hij het gebouwtje inzegende. Na het zingen van het lied van Franciscus werd de kapel officieel in gebruik genomen. De middag werd afgesloten met een drankje.

Kinderen openen de poort van de kapel - Foto: Bert Roodbeen

Franciscus van Assisi

De naamgever, Franciscus van Assisi was een Italiaanse geestelijke die leefde van 1182 tot 1226. Hij stichtte de kloosterorde der Franciscanen en werd op 16 juli 1228 Heilig verklaard. Zijn gedenkdag is 4 oktober. Volgens een legende was hij in staat om met dieren te praten. Vandaar dat sinds 1930 4 oktober ook Werelddierendag is.

In de kapel kan een kaarsje worden aangestoken - Foto: Bert Roodbeen
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel