Ankeiler: Het wordt dit weekend koud. Het kan in de nacht van zaterdag op zondag -6 graden worden. "Het gaat ineens echt winters aanvoelen", aldus Wouter van Bernebeek van Weerplaza.

- Het wordt dit weekend koud. Het kan in de nacht van zaterdag op zondag -6 graden worden. "Het gaat ineens echt winters aanvoelen", aldus Wouter van Bernebeek van Weerplaza.

"Op dit moment zien we nog wel een paar buien vallen. Die trekken richting Duitsland weg", aldus de meteoroloog. "Dan breekt een tijdje de zon door, maar in de loop van de middag neemt de bewolking weer toe. Toch zal er niet heel veel neerslag vallen."

Koude lucht

Maar die zachte temperatuur zien we dit weekend niet meer terug. "Langzaam zien we vanuit het noordoosten toch wat koudere lucht binnenstromen", zegt Van Bernebeek. "Vanochtend is het nog een graad of 10, maar in de loop van de middag gaat die temperatuur al dalen. En dan kunnen we komende nacht lokaal al uitkomen rond het vriespunt."

"Boven Duitsland ligt koude lucht, vorst eigenlijk, klaar. Dan draait die wind vanuit het oosten en dan is die lucht ook zo bij ons. Misschien dat dat komende nacht her en der nog een paar vlokken sneeuw kan opleveren. Maar morgenochtend is het echt nergens wit. Wel kan het koud zijn en op sommige plekken is er sprake van een paar graden vorst."

Zaterdag

Dit weekend begint fris en zonnig. "Zaterdag wordt wel een hele mooie dag, met veel zon en middagtemperaturen van 2 of 3 graden én een koude oostenwind. Dus dan zal het toch in een keer een beetje winters aanvoelen."

In de nacht van zaterdag op zondag daalt de temperatuur nog verder. "Dan wordt het wel echt een koude nacht, ja. Dan kan het zomaar -6 graden worden op sommige plaatsen."

Zie ook: Daar komt het eerste sneeuwvlokje al aan

Meer over

Deel dit artikel