Afdrukken

BEEK-UBBERGEN - In verzorgingshuis 't Höfke in Beek-Ubergen, onderdeel van Kalorama, zijn enkele bewoners positief getest op het Coronavirus. Ook bij een medewerker van afdeling de Terp is het virus aangetroffen, daarom mogen bewoners en medewerkers voorlopig niet meer van de afdeling af, enkel direct naar de eigen tuin.

Quarantaine

De getroffen bewoners zijn direct in quarantaine geplaatst, en ook toekomstige bewoners die als verdacht worden gezien blijven op hun eigen kamer, tot blijkt of ze wel of niet besmet zijn. Verder zijn er diverse maatregelen genomen om verdere besmetting te komen, zoals het aanpassen of annuleren van activiteiten, en alle bewoners eten op hun eigen kamer, in plaats van gezamenlijk in de Hofferij.

Bezoekregeling

Bezoek blijft op dit moment welkom in 't Höfke, met maximaal twee bezoekers, op maximaal een bezoekmoment per dag. Het bezoek moet zich hierbij houden aan de geldende regels, waaronder het dragen van een mondkapje tijdens het gehele bezoek.

"De bewoners en hun welzijn staan voorop. De bewoners, en u en wij, willen niet terug naar de situatie dat er geen bezoek meer binnen mag komen. Wel moeten we goed en zorgvuldig afwegen wat verstandig is", aldus 't Höfke in een brief aan familie van de bewoners.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel