Afdrukken

GROESBEEK - Onder de vele inwoners van onze provincie die geveld zijn door Covid-19 is ook Sylvia Fleuren, wethouder van de gemeente Berg en Dal. Fleuren heeft in haar portefeuillehouder onder meer financiƫn, verkeer en toerisme. Daarnaast is ze de eerste locoburgemeester van de gemeente.

De wethouder voelt zich beroerd, maar 'het gaat, het is niet anders', laat ze vanuit huis weten. In de gemeente Berg en Dal is het aantal besmettingen relatief hoog. Eerder dit jaar, tijdens de eerste coronagolf raakte CDA-raadslid Wim Bakker besmet met het coronavirus. Dat was mede aanleiding om de vergaderingen van de gemeenteraad niet meer door te laten gaan.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de verwachting is dat de impact op de werkzaamheden van de wethouder beperkt zullen blijven. De quarantaine valt samen met de herfstvakantie en naar verwachting kan de wethouder volgende week dinsdag haar werkzaamheden hervatten.

Eerder burgemeester getroffen

Burgemeester Jacqueline Koops van de gemeente Heerde legde eerder dit jaar haar functie neer. Revalidatie vergde veel tijd en ze bleek onvoldoende in conditie om haar functie goed te kunnen uitoefenen.

Zie ook:

Deel dit artikel